Thursday, 03 April 2014 21:00

Αποκαλυπτική Συνέντευξη: ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ: Αυτή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ... Τι εξομολογήθηκε στο Sport.Argonafplia.gr ο πρόεδρος Χάρης ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

  •   Η ομάδα είναι σε οικονομικό αδιέξοδο
  •   Η τακτική της ΕΠΟ απέναντι στα σωματεία –μέλη της είναι καταστροφική
  •   Αξίζει να αναγνωριστεί η προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι παίκτες το τελευταίο διάστημα χωρίς να πληρώνονται
  •   Με 15 και 20 εισιτήρια που κόβει δεν μπορεί να επιβιώσει η ομάδα
 
Επτά αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και ο πρόεδρος του Πανναυπλιακού Χάρης Αντωνιάδης, μας μίλησε για την ομάδα, η οποία έχει χάσει την μάχη της παραμονής εδώ και καιρό, αλλά παρόλα αυτά παρουσιάζεται αξιοπρεπής στους αγωνιστικούς χώρους.
 
Στο πρώτο πράγμα που στάθηκε ο πρόεδρος του Πανναυπλιακού ήταν στην αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλουν οι ποδοσφαιριστές. Είπε: 
 
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε αυτά τα 20 παιδιά που παραμένουν στην ομάδα και με τα όποια προβλήματα είναι κάθε μέρα στις προπονήσεις και στα παιχνίδια, χωρίς να πληρώνονται και καταθέτοντας ψυχή στο γήπεδο.
   
Το δεύτερο σημαντικότατο ζήτημα που στάθηκε ήταν το οικονομικό. Είπε:
 
Αναρωτιέμαι, τα ερασιτεχνικά σωματεία γιατί υπάρχουν; Τα σωματεία αυτά είναι η ραχοκοκαλιά του ελληνικού αθλητισμού. Εξ αιτίας αυτών υπάρχουν η ΕΠΣ και από κει η ΕΠΟ, η οποία και κατευθύνει τις τύχες του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Τα σωματεία είναι παραιτημένα στην τύχη τους, χωρίς χρήματα. Οι παράγοντες είναι ήρωες, επειδή με τις μικρές δυνατότητες αυτή την περίοδο κρατούν ζωντανά αυτά τα σωματεία. 
 
Η ΕΠΟ δεν πρέπει να κάνει κάτι γι αυτά τα σωματεία; Αντ’ αυτού μας ζητάνε 200 ευρώ για δήλωση συμμετοχής στο κύπελλο, 500 ευρώ για το πρωτάθλημα, βροχή πέφτουν τα πρόστιμα για ένα μπουκαλάκι, πρόστιμα για κάθε κίτρινη κάρτα. Αφου δεν μας δίνουν τίποτα, γιατί μας επιβάλλουν να πληρώνουμε για κάθε κίτρινη κάρτα;
 
Και το αποκορύφωνα ξέρετε πιο είναι; Ότι το εξοδολόγιο δεν το φτιάχνει η ΕΠΟ αλλά οι ίδιοι οι διαιτητές! Βάζουν στο google την απόσταση και με βάση τα χιλιόμετρα που τους βγάζει από το σημείο που ξεκινούν, βγάζουν την αμοιβή τους που είναι 0,68  ανα χιλιόμετρο, επι 2 φορές, συν τα διόδια. 
 
Στα αποδυτήρια κάνουν τον υπολογισμό, προσθέτουν και την αμοιβή του παρατηρητή, του παρατηρητή διαιτησίας και βγαίνει το ποσό, που πρέπει να πληρωθούν πριν αρχίσει ο αγώνας. Είναι φοβερό αυτό… Είναι δε χαρακτηριστικό πως κάθε διαιτητής που έρχεται από την Αθήνα, έχει άλλο ποσό στο εξοδολόγιο… Δεν μπορεί να γίνονται αυτά…
Να προσθέσουμε επίσης πως είναι η μοναδική …επαγγελματική κατηγορία , στην οποία δεν έχει επιβληθεί καμία μείωση αμοιβής!
  
Το οικονομικό είναι μεγάλο πρόβλημα. Πέρυσι μας είχε ενισχύσει ο Δήμος, φέτος το ζητήσαμε και είχαμε την υπόσχεση ότι θα έβγαινε ένα ποσό. Όμως μέχρι τώρα, παρά τις υποσχέσεις που μας έχουν δοθεί δεν έχει τεθεί καν ως θέμα σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο. Και αν δεν γίνει και στο τελευταίο Συμβούλιο που είναι στις 15/4 πάει η χρονιά έφυγε. 
Η κατάσταση είναι εντελώς δραματική στο σύλλογο. Δεν υπάρχουν λεφτά.
Χρειαζόμαστε 800 με 900 ευρώ κάθε Κυριακή ανεξάρτητα αν αγωνιζόμαστε εντός ή εκτός. Και χωρίς να πληρώνονται οι παίκτες. Αυτά τα λεφτά από πού να βγούν; Το συμβούλιο δεν έχει άλλες δυνατότητες.
 
Εδώ πρέπει να τονίσω πως είμαι απογοητευμένος από τη συμμετοχή του κόσμου. Να φανταστείτε πως στο πρώτο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕ Καραϊσκάκης, που ήταν η πρώτη εμφάνιση της ομάδας σε εθνική κατηγορία μετά από 20 τόσα χρόνια, κόψαμε 77 εισιτήρια!
 
Και δεν υπήρχε τότε η δικαιολογία ότι η ομάδα δεν πάει καλά και άρα γιατί νάρθουν στο γήπεδο- που λένε ορισμένοι… Τα πιο πολλά εισιτήρια να είχαμε με τον Παναργειακό και ήταν το μόνο παιχνίδι που δεν μπήκαμε μέσα.
 
Στα τελευταία παιχνίδια κόβουμε 15 και 20 εισιτήρια, πώς να συντηρηθεί ένας σύλλογος Γ’ Εθνικής έτσι;
   
Τέλος, ο κ.Αντωνιάδης, έκανε αναφορά και στα όσα κατά καιρούς ακούγονται για ενδιαφέρον κάποιων επενδυτών. Ηταν κατηγορηματικός στην δήλωσή του για το θέμα, που ήταν η εξής:  
 
Θέλω να ξεκαθαρίσω για μια ακόμη φορά ότι είναι ψευδέστατες οι φήμες που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς  ότι έχουν έρθει κάποιοι άνθρωποι, ζήτησαν την ομάδα και εμείς δεν την παραδώσαμε. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ: ποτέ δεν υπήρξε χειροπιαστό ενδιαφέρον. 
 
Στο σημείο αυτό να πώς πως ένας μόνος ενδιαφερόμενος ήρθε στο γραφείο μου στην Αθήνα, μου ζήτησε κάποια στοιχεία, μου είπε μάλιστα πως έβλεπαν τον Πανναυπλιακό σε ένα γενικότερο σχέδιο επενδύσεων στην περιοχή. Οταν έφυγαν υποσχέθηκαν να επικοινωνήσουν μαζί μου. Κάτι που δεν έγινε ποτέ…
Οποιος έχει να πεί κάτι συγκεκριμένο για το ζήτημα αυτό, να βγει να το πει με στοιχεία…
 
Και κλείνοντας την συνέντευξή του αυτή ο πρόεδρος του Πανναυπλιακού, ανακεφαλαίωσε ως εξής:
Είναι πολύ βασικό να αλλάξει η τακτική της ΕΠΟ προς τα ερασιτεχνικά σωματεία. Εχει υποχρέωση να φροντίζει τα μέλη της και όχι να ζητάει μόνο από αυτά και να μην προσφέρει τίποτα.  Όπως η Λίγκα που φροντίζει για τα μέλη της βρίσκοντας χορηγίες, τηλεοπτικά ή ότι άλλο είναι αυτό… 
Αλλιώς δεν υπάρχει σωτηρία για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…

 
Read 68594 times Last modified on Friday, 04 April 2014 20:14